Articles

Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου και οι αγώνες του Σ-Κ

In Επικαιρότητα on 15 Σεπτεμβρίου, 2010 by gortinios

Τα νέα της εβδομάδας
Ο Γιάτσεκ Μπόκοτς κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να τερματίσει πρώτος στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου.
Ο Γιάτσεκ Μπόκοτς κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να τερματίσει πρώτος στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου.
24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου έγινε στις πλαγιές του Ολύμπου ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος. Ο αγώνας που είναι και ο παλαιότερος στο χώρο του ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας έγινε κάτω από σχετικά δύσκολες συνθήκες καθώς το προηγούμενο βράδυ είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις που γέμισαν λάσπη και νερό τη διαδρομή ενώ σε ορισμένα σημεία η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω ομίχλης.
Ευτυχώς όμως δε σημειώθηκαν ατυχήματα ενώ και οι διοργανωτές είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα τοποθετώντας επιπλέον σηματοδότηση σε όλη τη διαδρομή και πολλούς εθελοντές που βοηθούσαν τους δρομείς. 

Συνολικά 263 δρομεις τερμάτισαν τον αγώνα με καλύτερο από όλους τον Γιάτσεκ Μπόκοτς που ήταν πρώτος όπως και πέρσι με χρόνο 4:06.45. Ο Μπόκοτς άφησε σχεδόν 19 λεπτά πίσω στη δεύτερη θέση το "δικό μας" Νίκο Κωστόπουλο που τερμάτισε σε 4:25.36 και τρίτο τον Γιάννη Παπαηλία με 4:27.
Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Ναταλία Παπουνίδου με 5:19.26 με τη Ιρένα Μαλιμπόρσκα-Κυριακού να ακολουθεί με 5:29.48 και την Βίκυ Καρπούζα να είναι τρίτη με 5:34.18. 

Ο αγώνας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λιτοχώρου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ξεκίνησε το 1986 και τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στην οργάνωσή του. 

Πλούσια αγωνιστική δράση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Το ερχόμενο σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση συνεχίζεται και μάλιστα προσφέροντας επιλογές σε όλα τα γούστα αφού περιλαμβάνει αγώνες σε άσφαλτο, σε βουνό και τριάθλου ενώ φυσικά στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το Bike and Run Festival στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). 

Το Σάββατο η αυλαία ανοίγει στην Προσοτσάνη με τον ορεινό αγώνα τρεξίματος στα πλαίσια του 6ου Λαϊκού Αγώνα ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος ενώ την Κυριακή στις 19 θα διεξαχθούν ο Ορεινός Μαραθώνιος της Οίτηςο 4ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνωνκαι το Φθινοπωρινό Schiniathlon Multirama Challenge